Легальна робота в Європі

6 найпоширеніших питань про візу в Польщу

1108

Все о работе в офисе: очень хорошая  зарплата и  работа

Скільки б разів кожен не вирушив на роботу в Польщу, завжди залишаються питання щодо візи і процесу працевлаштування. Тому сьогодні, ми підготували найбільш поширені запитання від наших клієнтів, що стосуються польських віз.

1. Чи можна перенести дату подачі документів у Візовому Центрі, якщо вона була вже призначена оператором раніше?

На жаль, дату подачі перенести не можна. У разі, якщо вам не виходить приїхати в призначений час, ви повинні будете подати заяву на повернення коштів (процедура цього процесу описана на сайті Візового Центру) і після цього, заново сплативши візовий збір, очікувати дзвінка оператора для призначення іншої дати, більш для вас зручної.

Тому радимо вибирати дату відразу ж під час першої розмови з оператором кол-центру. Якщо пропонований час вам не підходить при першій розмові, тоді можете відмовитися і оператор передзвонить за кілька днів з повторною пропозицією. В такому випадку, вам вже не потрібно буде повертати гроші. Переносити дату в такому режимі можна тільки єдиний раз.

2. Чи потрібна довідка про несудимість для виготовлення візи в Польщу?

Ні, довідку про несудимість не потрібно подавати до Візового Центру або Консульства для виготовлення візи. Але, інші країни, як Чехія, Латвія і Естонія вимагають цей документ для легального працевлаштування.

3. Чи обов'язково потрібна медична страховка для відкриття робочої візи?

Так, медична страховка повинна подаватися разом з іншими документами до Візового Центру. При її відсутності, вам можуть відмовити в видачі візи. Які ж вимоги до такої страховки?

  • повинна покривати весь період перебування на роботі в Польщі + додаткові кілька днів;
  • повинна діяти у всіх країнах шенгенської зони;
  • сума покриття медичних послуг повинна бути не менше, ніж 30000 євро.

4. Протягом якого періоду можна працювати в Польщі на підставі візи категорії "D"?

З такою візою ви можете працювати безперервно 6 місяців або 180 днів.

5. Якщо дія паспорта закінчується через 1,5 місяці, чи можна подаватися з цим документом на відкриття візи?

Ні. Як правило у вас вже не приймуть документи, адже ваш закордонний паспорт повинен бути дійсний ще протягом 3 місяців після закінчення візи. Але, в окремих випадках, якщо ви їдете не з метою роботи, а з метою наукових конференцій або ви потрібні, як представник своєї країни на державному рівні, вам можуть зробити виняток.

6. Чи можуть відмовити у візі?

Так, від цього ніхто не застрахований. В загальному, рішення видавати чи не видавати візу приймає польський консул. Відмовити можуть тільки тим громадянам України, які раніше були депортовані з країн ЄС, надали фальшиві документи або неправдиві відомості про себе.

Поделитись
Дзвоніть прямо зараз
+38 (067) 362 04 74
+38 (050) 371 98 00
+38 (093) 951 22 27
Задати питання