Легальна робота в Європі

Після введення безвізового режиму, робочі візи і далі залишаються в пріоритеті

4401

Все о работе в офисе: очень хорошая  зарплата и  работа

Наші співвітчизники шукають роботу різними способами, деякі звертаються в агентства з працевлаштування, а деякі шукають прямі вакансії від польських роботодавців. Але, всім вже давно відомо, що набагато простіше знайти роботу тим, які мають відкриті національні візи. Це гарантує кожному працівнику офіційне працевлаштування.

Для того, щоб легально влаштуватися на роботу в Польщі потрібно обов'язково мати дозвіл на роботу від польського роботодавця. І разом з цим, перетинаючи кордон краще не повідомляти про реальну мету поїздки, щоб не викликати додаткових питань у прикордонників.

Які головні правила безвізового режиму?

  • Громадянам України дозволяється перебувати на території Шенгенської зони тільки протягом 90 днів на протязі 180 днів;
  • Дозволяється працювати без наявності робочої візи тільки в Польщі, і максимально 86 днів.

Щоб залишитися на території Євросоюзу на більш тривалий період потрібна "довга" національна віза. Що стосується другого правила, то працювати можна тільки в Польщі, а в інших країнах Шенгенської зони українці не мають право отримати оплачувану роботу без візи, однак дозволяється офіційно влаштуватися волонтером - тобто отримати неоплачувану роботу. Це хороша можливість для тих, хто за свою головну мету ставить подорожі, а не роботу.

Чому більшість українців все-таки відкривають національні візи для роботи в Польщі?

Національна робоча віза в Польщі дає безліч переваг в порівнянні з безвізовим перебуванням на території країн Євросоюзу. Які ж плюси?

  • Офіційне працевлаштування;
  • Можливість безперешкодного переміщення по території всіх країн Євросоюзу;
  • Можливість перебувати на території країн Шенгенської зони півроку.

Само собою, офіційне працевлаштування зобов'язує роботодавця забезпечити працівника медичною страховкою і хорошими умовами праці.

Згідно з опитуванням, проведеними в соціальних мережах Facebook і Vkontakte, 47% українців вибирають роботу за робочими візами в Польщі, незважаючи на те, що є можливість працевлаштуватися без виготовлення візи.

Як проходить процес реєстрації на візу в Польщу?

Робоча віза - це віза категорії D, для її виготовлення від Вас буде потрібен цілий пакет документів і, крім цього, заповнена анкета у візовому центрі.

Які потрібно надати документи до візового центру, щоб відкрити робочу візу?

  • Закордонний паспорт (старого зразка або біометричний);
  • Медична страхівка;
  • Заповнена вами анкета;
  • Дві кольорові фотографії на документи;
  • Документ, який підтверджує основну мету поїздки (запрошення).

Зверніть увагу, в запрошенні зарплата не повинна бути нижча від мінімальної заробітної плати по території Польщі.

Після того, як зберете весь пакет документів для подачі у візовий центр, потрібно зареєструватися на подачу документів, дату вам призначає консультант Центру.

Пам'ятайте! Добре подумайте над датою подання, адже змінити її потім дуже важко: потрібно буде повертати гроші, сплачені за візовий збір, і знову чекати нової дати подання.

Віза виготовляється протягом 1-2 тижнів. Загалом, відсоток відмов при оформленні цієї візи менше 2%.

Вакансії від нашої компанії за національною робочою візою:

ПАКУВАЛЬНИКИ НА СКЛАДИ CARLSBERG

ПРАЦІВНИКИ СКЛАДУ ГАЛАНТЕРЕЇ WITTCHEN

РІЗНОРОБОЧІ НА ЛІНІЮ ПАКУВАННЯ КОСМЕТИКИ

РІЗНОРОБОЧІ НА ЛІНІЮ ПАКУВАННЯ КОСМЕТИКИ OCEANIC

ПАКУВАЛЬНИК ПОСИЛОК НА СКЛАДАХ NOVA POSHTA

Поделитись
Дзвоніть прямо зараз
+38 (067) 362 04 74
+38 (050) 371 98 00
+38 (093) 951 22 27
Задати питання